Home

Achtergrond 199 x bekeken

'Werkgevers besparen op leaseauto's'

Leaserijders nemen gas terug tijdens de economische crisis.

Werkgevers dwingen hun werknemers vooral tot zuiniger rijden en goedkoper tanken. Dat concludeert Athlon Car Lease, marktleider met 128.000 auto's op de weg.

Volgens het leasebedrijf moedigen bedrijven hun personeel aan zich een zuiniger rijstijl aan te meten. In een jaar tijd is het aantal klanten dat meedoet aan een programma dat zuinig rijden stimuleert, met 80 procent gestegen.

"Werkgevers besparen zo'n 7 tot 10 procent van de totale brandstofkosten door leaserijders aan te zetten tot een zuiniger rijstijl. Wanneer we dat doorvoeren op ons hele wagenpark, hebben we het over een besparing van ruim 33 miljoen euro'', aldus Colin Ouwerling van Athlon Car Lease. Het leasebedrijf ziet dat bedrijven contracten niet opzeggen, maar wel het aantal leaseauto's tot een minimum beperken. Eerder constateerde de leasemaatschappij al een forse toename van het aantal zuinige auto's onder zakelijke rijders. Van de nieuwe bestellingen valt zo'n 22,4 procent in de lagere bijtellingsklassen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.