Home

Achtergrond 20 reacties

Weer dode bij stierenrennen

Een 16-jarige jongen is dinsdag in het Noord-Spaanse Cabanillas om het leven gekomen bij het plaatselijke feest waarbij stieren door de straten van het rennen op de dag van de beschermheilige van de plaats.

Cabanillas' burgemeester, Ana María Rodríguez heeft dit de media verteld. Het is de tweede jongen in drie dagen tijd die bij dergelijke festivals in Spanje door een stier wordt verwond. Zondag raakte een 16-jarige jongen in Leganes, een voorstad van Madrid, ernstig gewond door een stier. Hij ligt nog steeds in kritieke toestand in een ziekenhuis.

Dit jaar zijn tot dusverre vijf mensen om het leven gekomen bij de stierenrennen waarbij stieren door de straten van een stadje rennen voorafgegaan door een vluchtende menigte. Deelname van minderjarigen staat steeds vaker ter discussie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wout.kranenburg@gmail.com

  Beste Wim, wij hebben ook dekstieren en ik geef direct toe dat het link werk is en misschien zelfs onverantwoord. Zelf zou ik daarom ook niet voor de lol voor een stier uit rennen. Maar het fantastisch noemen dat een jongen van 16 hierbij gedood is of hopen dat er nog veel meer doden vallen dat vind ik stuitend. Maar blijkbaar staan deze mensen er zelf ook niet achter want anders hoef je het niet anoniem te doen.

  Sowieso vind ik het heel jammer dat de meerderheid er voor kiest om anoniem te reageren. Mensen worden daardoor ongeremder en ongenuanceerder en dat komt de discussies hier op De Boerderij bepaald niet ten goede.

 • no-profile-image

  gj

  Ik heb niets met stierenvechten en ook niet met het rennen voor die dieren uit.
  Kijk eens op you tube , stieren of Pamplona.
  Hoe erg is de stress die wordt aangedaan aan de stieren. Ze worden dol. Toch gun ik niemand zo'n dood als ook in die filmpjes te zien is.
  Ik vind het dan ook meer dan droevig dat de redactie de reacties van Anti laat staan.
  Anti is namelijk erger dan de 16 jarige jongen hij gunt anders denkende mensen de dood.

 • no-profile-image

  wout.kranenburg@gmail.com

  Waarom verwijdert De Boerderij niet de kwetsende reactie van 19 aug om 10:41 van deze laffe anonimus. Of beter plaats gewoon zijn of haar naam zodat iedereen kan zien wie de dood van een 16 jarige jongen fantastisch nieuws noemt.

 • no-profile-image

  anti

  Mijn reacties worden geschrapt en hieronder dwaalt men af van de kern van het probleem. Het is en blijft walgelijk om deze feodale praktijken nog uit te oefenen. Net als de jacht in Nederland. WALGELIJK zijn dergelijke praktijken. Zo zijn mijn vrije gedachten en zo blijven die. omdat ze aangeven met wat voor walgelijks die dierenbeulen bezig zijn.

 • no-profile-image

  anti

  Waarom stoppen we opeens met reageren en verdwijnt alles van de site???
  JUIST OMDAT DOOR MIJ WEDEROM DE WAARHEID WORDT VERKONDIGD.
  Nu weer ganzen doodschieten. lees daar de racties maar weer eens en je ziet dat boeren domme ito's zijn en blijven, gekeken naar de reactie van niet lullen maar schieten. Boeren leer nu eens: de natuur is niet van jullie maar van ons allemaal.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Waarom is Marianne nog steeds niet in Spanje bezig om het stierenrennen te laten stoppen? Is ze bang dat ze door een stier op de horens wordt genomen?

 • no-profile-image

  ik

  Er moeten veel meer doden vallen, ze vragen er immers om ,de stieren niet!!!

 • no-profile-image

  wim

  Het is is niet fantastisch te noemen, maar zulk soort leed vermaak is niet meer van deze tijd en dieronwaardig. Dit zou onmiddelijk verboden moeten worden.Hier in ons land mag nog geen dier met een dikke hak levend naar het slachthuis, en word dan maar vaak eutenasie omdat dit het goedkoopste en beste is en in spanje en portugal worden de gewonde dieren gewoon naar het slachthuis gebracht en gewoon geslacht, net of het de normaalste zaak van de wereld is. We leven wel in èèn EEG maar
  word weinig van gemerkt. oneerlijke concurentie, iets voor Neelie en Marianne om er iets aan te doen.

 • no-profile-image

  anti

  Waar blijven die reacties nu?? Heb ik die heren WEDEROM de mond gesnoerd??

 • no-profile-image

  anti

  Weet iemand wanneer er weer stieenrennen is??Dan zouden we een aantal van die liefhebbers kunnen uitnodigen om ook eens voor deze gestresste dieren uit te rennen. Misschien gebeurt er dan weer eens iets.......het is zo stil zo.

 • no-profile-image

  gj

  Er komen denk ik geen reacties meer Anti omdat ze jou redeloosheid beu zijn.
  Om in jou denktermen te blijven dat je zelf dus niets zou ondernemen enz.
  Ik denk dat er onderhand wel mensen zouden zijn die jou bij de volgende Olympics het onderdeel treinkoppen zouden willen zien winnen.

 • no-profile-image

  anti

  Ik kan alleen maar zeggen: WAT EEN FANTASTISCH NIEUWS.

 • no-profile-image

  wim

  Wout, je hebt weinig kennis van de hollandse regelgeving anders reageerde je wel anders, Tevens hebben wij geen koeien met dikke hakken , het is maar een voorbeeld.

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Ik weet zeker dat er met mij veel mensen ook niet voor dat soort evenementen zijn. Ik zie de doden en gewonden bij zo'n sport net als bij auto en motorsport als risico van het vak. Laten we eerlijk zijn, als je voor de stieren uit rent vraag je er om. Voor de nabestaanden blijft echter het verlies verschrikkelijk. Hoewel we het met de actie mischien niet eens zijn denken we aan het verdriet waar de familie en vrienden doorheen gaan op dit moment. Dat is waar jij Anti, afwijkt van de rest van de wereld. De jongen is dood! Jij gaat naar de begravenis bouwd een feesttent op en maakt een vreugdedans op de kist. Dat maakt jou erger dan de personen die jij veracht.

 • no-profile-image

  wout.kranenburg@gmail.com

  Wat bedoel je met oneerlijke concurrentie Wim? Spanje en Portugal zijn nl geen zuivel exporterende landen maar netto importeurs. Wie heeft last van wie? En verder moeten wij ons ook netjes aan de E.U. regels houden. Wrak vee mag hier ook niet naar het slachthuis. Ben overigens wel benieuwd naar jouw koeien met dikke hakken die niet naar het slachthuis mogen. Moet wel heel erg zijn dat ze op het erf afgemaakt moeten worden.

 • no-profile-image

  maik-wolsink@hotmail.com

  zoals ze in spanje met die beesten omgaan is niet normaal nee maar zoals anti hier reageert evenmin in vind het juist een goede zaak dat er jagers zijn een kennis van mij is het ook hij heeft mij al eens velden met ganzenschade laten zien en dat is niet zo maar even een paar vierkante meter en hun hebben ook regels ze mogen maar een bepaalt aantal van een soort afschieten en ook zieke en zwakke dieren mogen ze afschieten

 • no-profile-image

  wim

  Beste wout, deze persoon anonimus, heeft gelijk, ik ben afgelopen donderdag door een dekstier drie keer te pakken genomen, gekneusde ribben, rug, bovenbenen, enz. en dat was niet met opzet. Hoe vaak hoor je niet dat het goed mis gaat. Deze mensen in spanje of portugal vragen om zulk soort dingen.
  Spelen met vuur, eigenschuld dikke bult.
  Bij ons komt er geen dekstier meer bij de koeien, wij hebben onze les na 50 jaar nu eindelijk geleerd.

 • no-profile-image

  wout.kranenburg@gmail.com

  Wim, toegegeven, het was flauw van me om die dikke hakken in jouw schoenen te schuiven. Maar je moet de boel ook niet overdrijven en doen alsof de melkveehouders in Nederland de dupe zijn van een gemeenschappelijk europa. Nederland is niet heilig en heeft als exporterend land baat bij een groot Europa.

 • no-profile-image

  aart

  ik heb ook altijd al respect voor een stier gehad, laat staan dat ik er voor mijn plezier voor hem uit zou gaan rennen

 • no-profile-image

  anti

  Volkeren die zich broeger bezig hielden met dit soort praktijken dansten idd op de kist. om hun vruegde te uiten. Dat doe ik niet. Ik word te moe van dat dansen en doe het af met een sierlijke glimlach. het effect is veel groter. Ik wacht met smacht op het volgende bericht. Mensen, die een dergelijk dierenleed veroorzaken, zoals ook jagers, verdienen niet beter. ik draai daar niet omheen. Zal zelf NOOIT tot actie tegen deze mensen ondernemen, maar indien hen door hun walgelijke hobby iets ernstigs overkomt, doet mij dat zeker geen verdriet. En dat het NIETS te maken met motorsport. Dat is totaal anders, daar bij deze hobby geen leed wordt toegebracht aan anderen. Hertog Jan moet idd nog veel leren.

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.