Home

Achtergrond 1 reactie

Week 32: Oplopende eierprijzen

De markt van eieren oogt, zeker voor de tijd van het jaar, redelijk positief. De vraag en bestellingen van de diverse retailers zijn volgens enkele pakstations zeker niet slecht, lopen nu wat op en zo hier en daar realiseert men wat hogere prijzen.

Het huidige beeld wordt mogelijk veroorzaakt doordat de eerste vakantiegangers alweer huiswaarts keren. Vertrekkende vakantiegangers zijn er uiteraard ook nog wel, maar het verschil tussen terugkerende en vertrekkende consumenten is mogelijk beter in evenwicht dan aan het begin van een vakantieperiode. Hoe dan ook, feit is dat de interesse van de retailers oploopt.

Dat betekent dus dat er mogelijk al weer sprake is van enige herbevoorrading bij de retail en dat is er wellicht de oorzaak van, dat het beeld wat positiever oogt dan de afgelopen weken het geval was.

Daarnaast worden ook de eiverwerkers wel wat actiever, waarbij hier echter volgens de pakstations nog geen oplopende prijzen merkbaar zijn.

Al met al lijkt het er dus op, dat de eerste tekenen van een wat positiever marktbeeld met oplopende prijzen zichtbaar worden.

(Bron: PPE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert

    De eierprijzen zouden eigenlijk nu tot astronomische hoogten gestegen moeten zijn. Op de hele wereld worden honderden miljoenen doses vactinaties voor de Mexicaanse griep geproduceerd. En het ei is daarbij ontontbeerlijk. De Farmaceutische industrie zou dus eigenlijk enorme aantallen eieren moeten hebben ingekocht. En dus een prijsopdrijvend effect. Maar dit is kennelijk niet zo. Weet iemand hier iets zinnigs over te vertellen?

Of registreer je om te kunnen reageren.