Home

Achtergrond 165 x bekeken 1 reactie

Wandelaars zien 4000 vlinders op Pieterpad

Een kleine vierhonderd wandelaars op het Pieterpad hebben het afgelopen weekeinde voor de Vlinderstichting vierduizend vlinders geteld.

Dat heeft de stichting maandag gemeld. Vorig jaar werden op de 480 kilometer lange wandelroute van Pieterburen (Groningen) naar de Sint Pietersberg (Zuid-Limburg) nog een kleine drieduizend vlinders waargenomen. Toen waren er enkele tientallen wandelaars minder.

Toch had de stichting verwacht dat er meer vlinders zouden worden gespot. Na een koude winter volgde namelijk een zacht voorjaar, waardoor veel van de dieren op het juiste moment zijn ontwaakt, aldus een woordvoerster. Over een langere periode gezien gaat het echter slecht met de vlinders in Nederland.

Het klein koolwitje werd evenals vorig jaar het meest gezien. Bijzonder was verder dat twee bruine vuurvlinders werden gesignaleerd. Ze staan op de rode lijst van bedreigde dieren. Ook kwamen een kleine honderd waarnemingen binnen van de kleine vos. Opvallend, want deze vlindersoort heeft het heel moeilijk, aldus de zegsvrouw.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Wat een onzin! Je kunt toch niet met meerdere mensen vlinders tellen over 480 km. Je telt van alles dubbel. Maar ja, de vlinderstichting moet zijn bestaansrecht waarmaken voor de subsidiepot en dan gaan ze dit soort acties doen. "Ben ik nou zo slim of zijn zij zo dom". Zou van Gaal zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.