Home

Achtergrond 195 x bekeken

Wandelaars tellen vlinders langs Pieterpad

De Vlinderstichting roept mensen opnieuw op vlinders te gaan tellen.

Dit keer worden wandelaars van het Pieterpad om hun medewerking gevraagd, in het weekeinde van 22 en 23 augustus. Die wandelroute loopt over 480 kilometer van Pieterburen (Groningen) naar de Sint Pietersberg (Zuid-Limburg). In dit tweede vlinderwandelweekend hopen De Vlinderstichting en Nivon Natuurvrienden dat, net als in 2008, alle etappes weer worden gelopen. Zo kan er een goede vergelijking gemaakt worden als het gaat om de vlinderstand in Nederland.

Het gaat volgens de Vlinderstichting niet goed met de vlinder in ons land. "2008 was zelfs het slechtste vlinderjaar sinds 1990. Niet alleen zeldzame soorten gaan achteruit, maar ook met de 'gewone' soorten als dagpauwoog en citroenvlinder gaat het niet goed'', aldus de stichting.

Met sommige soorten gaat het overigens wel beter. Zo meldde de Vlinderstichting onlangs dat de oranje luzernevlinder op veel plekken is gezien, terwijl dit diertje tot voor kort alleen in het zuiden van Nederland voorkwam. De nieuwe generatie distelvlinders doet het eveneens goed.

Vorig jaar telden ongeveer tweehonderd wandelaars een kleine drieduizend vlinders langs het Pieterpad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.