Home

Achtergrond

Wakker Dier wil verbod kampioenschap palingroken

Wakker Dier wil een verbod op het Nederlands kampioenschap palingroken, dat op 5 september in Kortenhoef wordt gehouden.

De organisatie eist een landelijk verbod bij minister Gerda Verburg (LNV) en heeft een brandbrief geschreven aan de gemeente Wijdemeren, waar de plaats Kortenhoef onder valt. Dat heeft Wakker Dier vrijdag bekendgemaakt.

Volgens de dierenbeschermingsorganisatie komen palingen op gruwelijke wijze aan hun eind. Bovendien staat de vis sinds 2007 op de rode lijst van bedreigde diersoorten van natuurbeschermingsorganisatie IUCN. "Dat er met de mishandelde vissen bij wijze van Neerlands trots kampioenschappen worden gehouden, is te zot voor woorden'', aldus een woordvoerster van Wakker Dier.

Palingen worden volgens Wakker Dier in een zoutbad gegooid om de vis te 'ontslijmen'. De doodsstrijd duurt soms wel twintig minuten. Cosmetisch arts Robert Schumacher vergeleek de methode waarmee de vissen aan hun eind komen eerder met het uitdrukken van brandende sigaretten over het hele lichaam, aldus de organisatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.