Home

Achtergrond

Vuelta door Achterhoeks platteland

Het peloton van de Ronde van Spanje, de Vuelta, deed gisteren het Achterhoekse platteland aan. In Borculo stond melkveehouder Gert te Velthuis eerste rang.

Het peloton van de Ronde van Spanje, de Vuelta, deed gisteren het Achterhoekse platteland aan. In Borculo stond melkveehouder Gert te Velthuis eerste rang. Om alles goed te zien heeft hij de maishakselaar aan de rand van zijn perceel geplaatst. Foto Ruben Meijerink

Een medewerker van de explosievenopruimingsdienst laat de bom zien die 65 jaar op het erf van melkveehouder Feike Leffertstra (rechtsboven) lag. De familie wist al die tijd dat de bom er lag, maar weghalen kwam er niet van. Foto Alex de Haan

Op praktijkbedrijf Zegveld liggen koeien sinds vorige week in een vrijloopstal met een traditionele toemaakbodem. Die bestaat voor 80 procent uit klei en voor 20 procent uit riet. De gedachte is dat de mineralen in de klei makkelijker stikstof uit mest binden dan andere bodems doen. Daardoor wordt, zo is de hoop, emissie van methaan tegengegaan. Foto Henk Bouwman

Loonbedrijf Knuit rooit 5,35 hectare uien van het ras Donna voor akkerbouwer Adrie Goetheer in het Zeeuwse Wolphaartsdijk. ”Dit is de eerste keer dat we Donna telen”, vertelt Goetheer. ”Ik had hem bij een collega gezien en die was er zeer over te spreken. Ik nu ook. Het is een mooie blanke, uniforme ui.” Hij schat de opbrengst op zo’n 60 ton per hectare. Foto Anton Dingemans

De eerste peren van teler Gilbert Petit worden gesorteerd op de veiling in Margraten. erentelers in het Zuiden oogsten dit jaar gemiddeld meer kleine dan grove peren. Volgens Michel Schrijnemakers, directeur van fruitveiling Zuid-Limburg kampt een deel van de telers met droogte. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.