Home

Achtergrond 516 x bekeken 1 reactie

Vrouw Spielberg moet afzien van Eibergs paard

Na twee jaar juridisch getouwtrek ziet echtgenote Kate Capshaw van topregisseur Steven Spielberg af van het paard Nastros uit een Eibergse handelsstal.

De Amerikaanse actrice en Reesink Horses hebben een schikking getroffen na een uitspraak van de rechtbank in Zutphen. Raadsman Stephan Wensing van Reesink Horses mag over de regeling geen inhoudelijke mededelingen doen. Die voorwaarde is aan de schikking verbonden.

De echtgenote van Spielberg had beslag gelegd op ruim veertig paarden uit de stal van Reesink Horses, waardoor de paardenhandelaar uit Eibergen schade leed.

De rechtbank veegde op 10 juni het beslag van tafel en bepaalde dat Capshaw de schade moest terugbetalen. Daarna troffen de paardenhandelaar en Capshaw een schikking. Het dressuurpaard blijft in Nederland en gaat niet meer terug naar de Verenigde Staten.

Volgens Wensing had Capshaw in 2007 de ruin Nastros voor een bedrag van 265.000 euro gekocht van Reesink Horses. Een maand na aankomst in de Verenigde Staten constateerden deskundigen dat het paard kreupel zou zijn. Reesinks Horses ontkende het gebrek en wees erop dat het paard drie keer een keuring goed had doorstaan. Capshaw wilde de koopovereenkomst ontbinden. Daarna volgden veel rechtszaken over en weer waarbij de vrouw van Spielberg telkens aan het kortste eind trok.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Spielberg kan hier wel een film over maken

Of registreer je om te kunnen reageren.