Home

Achtergrond 213 x bekeken

Vrijwillige strontscheppers gezocht

De organisatie van het Gebroeders Van Limburg Festival in Nijmegen is op zoek naar vrijwilligers die op zondag 30 augustus de uitwerpselen van ossen, paarden en schapen willen opscheppen.

De vrijwilligers moeten het vieze werkje bovendien in middeleeuwse kledij uitvoeren. De binnenstad van Nijmegen staat tijdens het festival in het teken van de middeleeuwen. Er is onder meer een middeleeuwse stoet te zien met dieren. In de middeleeuwen zorgden strontscheppers al ervoor dat de uitwerpselen van de dieren snel van straat verdwenen. De organisatie zoekt vrijwilligers die dat klusje willen klaren.

Het festival is vernoemd naar de in Nijmegen geboren gebroeders Van Limburg. Hun getijdenboeken uit het begin van de vijftiende eeuw met voor die tijd revolutionaire miniaturen zijn wereldwijd bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.