Home

Achtergrond 217 x bekeken

Vlinders tellen langs Pieterpad

Wandelaars van het Pieterpad worden opgeroepen zaterdag en zondag vlinders te tellen langs het wandelpad.

Het is een initiatief van de Vlinderstichting. De wandelroute loopt over ongeveer 480 kilometer van Pieterburen (Groningen) naar de Sint Pietersberg (Zuid-Limburg).

In dit tweede vlinderwandelweekend hopen De Vlinderstichting en Nivon Natuurvrienden dat, net als in 2008, alle etappes weer worden gelopen. Zo kan er een goede vergelijking gemaakt worden als het gaat om de vlinderstand in Nederland.

Het gaat volgens de Vlinderstichting niet goed met de vlinder in ons land. "2008 was zelfs het slechtste vlinderjaar sinds 1990. Niet alleen zeldzame soorten gaan achteruit, maar ook met de 'gewone' soorten als dagpauwoog en citroenvlinder gaat het niet goed'', aldus de stichting.

Vorig jaar telden ongeveer tweehonderd wandelaars een kleine drieduizend vlinders langs het Pieterpad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.