Home

Achtergrond 177 x bekeken 2 reacties

Vlinders tellen in de tuin

De Vlinderstichting wil zaterdag en zondag inventariseren welke soorten vlinders er voorkomen in ons land. Duizenden gezinnen speuren daarvoor dit weekeinde naar de diertjes in de eigen tuinen.

De Vlinderstichting liet weten dat het de eerste keer is dat er op zo'n grote schaal, landelijk, vlinders worden geteld.

De stichting werkt hiervoor samen met een Belgische natuurorganisatie. Ook in dat land worden dan vlinders geteld. Volgens de Vlinderstichting kun je aan het aantal en de soort vlinders meten hoe het met de natuur in de omgeving is gesteld. "Die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op milieufactoren en klimaatverandering en zijn daarmee een goede graadmeter voor de kwaliteit van ons leefmilieu'', aldus de stichting.

Het gaat volgens de Vlinderstichting met veel vlinders beter in Nederland. Zo is onlangs de oranje luzernevlinder op veel plekken gezien, terwijl dit diertje tot dan toe alleen in het zuiden van Nederland voorkwam. De nieuwe generatie distelvlinders doet het eveneens goed.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  José Kok

  Beste Willy Hellendoorn en anderen, tellingen met gegevens over waar de tuin precies is kunt u doorgeven op www.vlindermee.nl. Wij zijn er blij mee!

 • no-profile-image

  willy hellendoorn

  1x
  groot koolwitje5xdistelvlinder2xboomblauwtje op 1augustus.enkele dagen daarvoor 2xkeizersmantel 1xdagpauwoog 1xvuurvlindertje 1x kleine vos

Of registreer je om te kunnen reageren.