Home

Achtergrond 272 x bekeken 3 reacties

Visie-overleg Greenery en Rabo zonder resultaat

Een recent overleg tussen de Rabobank en The Greenery over een structuurplan voor de glastuinbouw heeft geen resultaat opgeleverd. Dat zegt Dick Oosthoek, afdelingsdirecteur akker- en tuinbouw van Rabobank Nederland.

Volgens Oosthoek zijn er op dit moment geen nieuwe oplossingen te bedenken om uit de crisis te geraken. Dat zou de basis moeten zijn voor zo’n sectorvisie voor de glastuinbouw, denkt hij.

Het initiatief voor het overleg kwam van The Greenery dat in juli met kritiek kwam op de Rabobank. Volgens Greenerytopman Philip Smits heeft de Rabobank in het verleden te makkelijk nieuwbouw en uitbreiding gefinancierd. Een structuurplan moet de basis zijn voor toekomstige uitbreidingen of nieuwbouw, denkt The Greenery.

The Greenery wilde daarom als marktleider het initiatief nemen om een sectorvisie te ontwikkelen. Daarin moet het bedrijfsleven zich sterk maken voor snellere sanering van verspreid glas.

The Greenery kon gisteren niet reageren op het overleg. Het is daardoor niet duidelijk of de afzetorganisatie nog verder gaat met het initiatief om tot een sectorvisie te komen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bert Willemsen

  En dit is nou de reden dat het mis gaat, er wordt gepraat, er wordt nog meer gepraat en blijft gepraat worden. Maar helaas weer geen resultaat. Mensen: GA WAT DOEN, MAAK EEN KEUZE!

 • no-profile-image

  Edel Ratte

  Ik denk dat de Rabobank liever zelf uit maakt hoe het verder moet. Degene die financiert bepaalt.......macht is onze Rabo helaas ook niet vreemd.

 • no-profile-image

  Willem Sluys

  Ik heb al enkele malen eerder kenbaar gemaakt dat het hoog tijd is voor een indringend overleg binnen de agrarische sector incl. de Rabobank over de huidige problematiek.
  Het zou goed zijn wanneer op het hoogste niveau overheid, standsorganisaties , de landbouwcooperaties en de Rabobank zich buigen over een toekomstvisie voor de agrarische sector in ons land.
  Wat zijn onze bedreigingen en wat zijn onze kansen voor nu en in de toekomst en hoe kunnen we ons op die toekomst voorbereiden.
  Als leden van onze cooperaties, of het nu FrieslandCampina, The Greenery of de Rabobank is, zullen we onze bestuurderen op hun verantwoordelijkheden moeten wijzen.
  Beste medeleden, weet dat je als collectief het voor het zeggen hebt.
  Bestook je eigen bestuurders met het verzoek om tot een echt overleg te komen. Dat overleg dient pas beeindigd te worden wanneer er "witte rook uit de schoorsteen" komt.
  Maak gebruik van je macht als lid van je cooperatie en laat je niet met een kluitje het riet in sturen.
  Er is iets om voor te strijden, de toekomst van onze sector, de toekomst van onze cooperaties en onze eigen toekomst.
  In deze bijzondere tijd dient samenwerking en solidariteit weer echte inhoud te krijgen. Cooperatie is in mijn beleving niet alleen meer "welbegrepen eigen belang" , maar veel meer verantwoordelijkheid voor je mede leden en voor de generaties die gaan komen.
  Kom tot actie !!

Of registreer je om te kunnen reageren.