Home

Achtergrond 217 x bekeken

Vervangende woning voor getroffen gezin

Voor het door brand getroffen gezin uit Kampen is een definitieve opvang geregeld.

Het gezin kan donderdag zijn intrek nemen in een vervangende woning. Dat meldde locoburgemeester Bert Boerman woensdagavond. Waar de woning staat, wilde hij niet zeggen. De opvang is door bemiddeling van de gemeente en inzet uit de Kamper samenleving tot stand gebracht. "Het gaat niet alleen om onderdak, maar deze mensen zitten ook tijdelijk zonder kleding en huisraad. Veel mensen hebben hierin hulp geboden'', aldus Boerman.

Voor omwonenden van het getroffen pand is woensdagavond een tweede informatiebijeenkomst gehouden. Hier kwamen zo'n tachtig belangstellenden op af. 's Ochtends werd een bijeenkomst bezocht door zo'n 120 buurtbewoners. "Veel mensen reageerden geëmotioneerd. Ze wilden graag weten hoe het met de gezinsleden gaat.'' Het gezin is momenteel nog op een tijdelijk adres. Vanaf vandaag kunnen ze naar de permanente opvang. Het deels afgebrande huis is nog niet vrijgegeven door de technische recherche.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.