Home

Achtergrond

Vertrouwen in Smithfield Foods blijft uit

De AgD-index is deze week vrijwel gelijk gebleven op een rustige markt.

Opvallend is de bijna 10 procent die het aandeel van Kerry Group op weekbasis won. De Ierse producent van onder meer kaas en zuivelproducten profiteerde van een betere beoordeling door analisten.

Bovendien berekende Bloxham Stockbroker dat de Ierse agribusiness, waaronder ook Fyffes en Total Produce, na een herstructurering nu in totaal 1,9 miljard euro voor overnames beschikbaar hebben.

De beursweek verliep minder voordelig voor Smithfield Foods. Na BMO Capital Markets en zakenbank J.P. Morgan verlaagde ook financieel dienstverlener Standard & Poor’s zijn beoordeling van het bedrijf.

Volgens Standard & Poor’s is de biggenproductie weliswaar enorm gekrompen, maar blijft de prijszetting voor varkens onzeker vanwege de sluimerende Mexicaanse griep met zijn oorsprong bij varkens, en het mindere economische tij dat consumenten prijsbewuster maakt.

De koers van het Zwitserse voedingsconcern Nestlé staat onder druk. Autonoom groeide de omzet weliswaar met 4,3 procent, maar het verkochte volume steeg slechts met een half procent.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.