Home

Achtergrond

Vertrouwen Duitse consument neemt verder toe

Duitse consumenten kregen afgelopen maand weer meer vertrouwen in de ontwikkeling van de economie.

Zowel de verwachtingen voor de hele economie als voor de ontwikkeling van het eigen inkomen werden afgelopen maand weer wat rooskleuriger.

Dat bleek uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het Duitse marktonderzoeksbureau GfK, dat de index van het consumentenvertrouwen zag oplopen tot een stand van 3,7 tegen een niveau van 3,4 in de voorgaande maand. Het consumentenvertrouwen in Duitsland nam daarmee voor de vierde achtereenvolgende maand toe.

De ondervraagde Duitsers toonden deze maand een grotere bereidheid tot het doen van grote aankopen dan vorige maand. Volgens GfK komt dat door de prijsdalingen van de afgelopen tijd en de relatief stabiele situatie op de arbeidsmarkt. De onderzoekers waarschuwen echter dat een toename van de werkloosheid het vertrouwen in de komende maanden weer kan drukken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.