Home

Achtergrond 478 x bekeken 4 reacties

Vergunningvrije stal

Nood maakt inventief. Daarom bouwde melkveehouder Willem Streekstra een geheel open stal.

Dat is omdat hij geen vergunning krijgt van de gemeente Oostdongeradeel. Hij grenst te dicht aan een bungalowpark. Toch had Streekstra meer ruimte nodig voor zijn vee. Dus bouwde hij alleen de onderkant van een gebruikelijke stal. ”Onder de twee meter heb je geen vergunning nodig,” aldus Streekstra. Zo nodig kan er nog een dak op. ”Dan krijg je een fietsenstallingidee. Melken doet hij met een robot in de oude stal. Foto Willem Wilstra

Fruittelers van alle leeftijden bekijken het nieuwe perenras Xenia tijdens de open dag van Fruitkenniscentrum Randwijk. ”Er zijn dit jaar veel fruittelers naar de opendag gekomen. Dat is een mooie opsteker nadat we de open dag vorig jaar moesten afgelasten vanwege ernstige hagelschade”, vertelt teamleider Marc Ravesloot van PPO Fruit in het Gelderse Randwijk. Naast twee nieuwe perenrassen en drie nieuwe appelrassen konden de fruittelers de resultaten zien van proeven over het herstel van fruitbomen na hagelschade. ”We hebben verschillende methoden gebruik voor het herstel van fruitbomen na hagelschade”, legt Ravesloot uit.” Foto VidiPhoto

Het nieuwe bulkverladingsstation van de fabriek van Boerenbond Deurne in het Brabantse Oirschot is bijna klaar. Het mengvoerbedrijf werkt aan een uitbreiding van de productiecapaciteit. De fabriek in Oirschot breidt de productie uit van 85.000 ton naar 150.000 ton. Hiervoor is een nieuwe perslijn aangelegd en is het bulkverladingsstation uitgebreid. Eind oktober wil Boerenbond de nieuwe lijn in gebruik nemen. De fabriek wordt beleverd vanuit de nieuwe op- en overslaglocatie in Oss. Foto Bert Jansen

Met drie trekkers tegelijk wordt een perceel nabij Swifterbant in Flevoland met kilverbakken gladgetrokken. Met kilveren wordt toegewerkt naar mooi profiel en een goede afwatering. Kilveren kan alleen uitgevoerd worden op percelen waar de hoogteverschillen niet te groot zijn. Anders gaat het te veel tijd kosten en moet er te veel zand worden verplaatst. Foto Axipress

In de gemeente Ede, precies tussen de snelwegen A30 en A12, bouwt bloemenveiling Plantion de nieuwste veilinghal van Nederland. De afmijnzaal wordt 2,6 hectare groot. De nieuwbouw van het 'bastion voor bloemen en planten' kost 64 miljoen euro en volgt op de fusie van de kleinere bloemenveilingen in Bemmel en Vleuten. Het is de bedoeling dat de veiling in februari 2010 van start gaat. Het veel grotere veilbedrijf FloraHolland noemde eerder de nieuwbouw onnodig gezien de vraaguitval. Foto VidiPhoto

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Adviseur Bedrijfsontwikkeling

  Waar hieraan voorbij gegaan wordt is dat de boer hier geen oplossing heeft gevonden voor het probleem. Dat lijkt alleen maar zo. De bungalows hebben te maken met vaste afstanden binnen de Wet milieubeheer. Niet met de bouwvergunning. Voor de wet milieubeheer moet in dit geval een Melding gedaan worden of een milieuvergunning aangevraagd. Waarschijnlijk mag binnen 100 meter of 50 meter van de woningen helemaal niet gebouwd worden. Zolang de melding niet geaccepteerd of milieuvergunning vergund is mag de boer geen dieren houden op deze plaats. Doordat het nu zo naar buiten gebracht is kan het zijn dat de gemeente in actie komt en er geen dieren meer in de nieuwe stal gehouden mogen worden.

 • no-profile-image

  Jeroen

  photoshoppen is bekend bij deze fotograaf :-)

 • no-profile-image

  Jeroen

  was niet voor deze foto maar die met die nw voerfabriek.

 • no-profile-image

  Bert Jansen

  @ Jeroen deze foto in niet bewerkt. De manneger van de boerenbond stond erbij dat ik de foto maakte. En je haalt denk ik mij door de war met een andere fotograaf Jean Pierre Jans.
  bert Jansen

Of registreer je om te kunnen reageren.