Home

Achtergrond 6 reacties

Verdeling kosten exploitatie I&R laatste hindernis

De verdeling van de exploitatiekosten lijkt de laatste hindernis voor de invoering van de elektronische identificatie en registratie.

Binnen de schapensector wordt overlegd hoe de exploitatiekosten worden verdeeld. Begin september wordt meer duidelijkheid hierover verwacht. LTO pleit voor een bedrag van 35 euro per schapenhouder. Het Platform Kleinschalige Schapenhouders ziet liever een vast bedrag per schaap, zodat kleinere bedrijven minder hoeven bij te dragen. LTO geeft aan dat het benodigde geld, 1,75 miljoen euro, voor 80 procent bedrijfsgebonden is. Een klein deel is variabel. Daarom zou een vast bedrag de beste oplossing zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Mien

  Niet verder vergaderen, gewoon alle houders van schapen die 35,- euro laten betalen. En degene die al de electronische oormerken gebruiken ook financieel tegemoet komen in deze kosten. Let wel wij werken al diverse jaren met electronische oormerken en melden dit al bij GD. Dus waar is de schapensector nu bang voor. Vooruit moet je en niet achteruit.

 • no-profile-image

  schapen

  @mien buiten, dat is wel heel erg door de bocht gereageerd van jou!
  Ooit over nagedacht dat er ook nog schapenhouders zijn die meer dan 10 ooien in de weide hebben lopen.....en tel dan even het verschil in de prijs van de oornummers hierbij op.....rond de 80 cent maal een 1000 keer is dus 80.000 centen....is toch weer leuk meegenomen..en nu dus niet dus....voor slachtlamproducenten (wij leveren zuiglammeren van rond de 3 a 4 maanden) is dit echt overbodig

 • no-profile-image

  Mien

  Hallo schapenhouder, wij hebben er 400 lopen, dus weet heus wel wat het kost. Maar ook het gemak van electronische handlezergebruik. Zou zelfs ervoor willen pleiten dat ieder dier binnen een maand gemeld moet worden. Als sector moet je toch ook mee willen werken voor het intoom / bestrijden van dierziektes.

 • no-profile-image

  boer

  Is er met die 35 euro ook rekening mee gehouden dat minimaal de helf van het aantal schapenhouders stopt binnen 5 jaar?? Zou toch een financiele tegenvaller zijn als ineens alle kosten over de helft van de schapenhouders moet worden geheven.

 • no-profile-image

  schapenhouder

  als 80% van de kosten bedrijfsgebonden is, dan is het niet meer dan logisch dat er minimaal €35,00 als vaste bijdrage in de kosten wordt geheven

 • no-profile-image

  gj

  Mien, worden de dieren gezonder met een electronisch oormerk?
  Dan wil ik graag 3 oormerken per dier, zijn we bijna overal vanaf.
  Een goede I & R is mischien van belang.
  Is er echter wel draagkracht in de sector om alle verplaatsingen cq verkopen enz te melden? Ik denk het niet, en dan zijn we dus net zo ver als nu. Alleen zijn we een hoop meer geld kwijt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.