Home

Achtergrond

Verdachte steekpartij crèche bekend

De politie zegt te weten wie de man is die twee weken geleden de eigenares van kinderdagverblijf Moeders Schoot in Amsterdam-West doodstak.

Zij maakt zijn identiteit maandagavond bekend in opsporingsberichten op meerdere nationale en lokale tv-zenders. Ook toont ze dan zijn foto. Dat heeft een woordvoerder maandag bekendgemaakt. De politie hoopt door de uitzendingen tips te krijgen over waar de verdachte zich schuilhoudt. Hij is namelijk nog voortvluchtig.

De 32-jarige Arzu Çakmakçi-Erbas werd twee weken geleden neergestoken op de parkeerplaats voor het dagverblijf, vlak nadat ze dat had afgesloten. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. De woordvoerder wilde nog niets zeggen over de identiteit van de verdachte of zijn relatie tot het slachtoffer voordat de opsporingsberichten op tv zijn geweest. De moord komt aan bod bij de NOS en op RTL4, SBS6 en de regionale zenders AT5 en TV-Noord Holland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.