Home

Achtergrond 242 x bekeken 8 reacties

Verburg: geen geld meer voor destructiebijdrage

Minister Gerda Verburg heeft vanaf 2010 geen geld meer op haar begroting voor een overheidsbijdrage aan de destructie van kadavers.

Dat antwoordt de minister op vragen van CDA-Kamerlid Joop Atsma.

Atsma stelde zijn vragen, toen kort voor het zomerreces uitlekte dat minister Verburg opnieuw een poging wil wagen om de sector volledig te laten betalen voor de kosten van destructie. Eerdere pogingen daartoe strandden op verzet van de sector, die zich telkens gesteund zag door een Kamermeerderheid.

Nog in 2006 dienden Atsma en enkele andere Kamerleden een motie in, die vroeg om de overheidsbijdrage aan de destructie deze kabinetsperiode op peil te houden. De motie werd aangenomen.

"Voor het jaar 2010 en verder heb ik geen middelen meer beschikbaar op de LNV-begroting om uitvoering te geven aan de motie", schrijft Verburg nu. LNV betaalt thans nog circa 15 miljoen euro mee.

Atsma vreest dat boeren in de verleiding komen om de kadavers te 'dumpen', met gevaar voor de volks- en diergezondheid. Volgens Verburg heeft de veehouder hierbij een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Ach ,in de oostvaardersplassen laten ze de kadavers ook gewoon liggen

 • no-profile-image

  iemand

  ik denk dat ik de kadavers netjes aan blijf bieden aan de weg, maar ook maar geen geld meer beschikbaar heb op mijn begroting voor 2010.

 • no-profile-image

  boer

  elke week een paar kadavers bij verburg op de stoep. Het was toch onder het mom van de volksgezondheid dat er een destructie wet kwam. Bovendien oneerlijke concurrentie met andere landen

 • no-profile-image

  Elisabeth

  Ik denk dat Atsma gelijk krijgt, nu worden er al overal kadavers gedumpt.

 • no-profile-image

  w.v.gemert

  De Minister heeft in de afgelopen maanden miljoenen Euros gegeven aan:alternatieven voor vlees,nieuwe eiwitten,bio-kunststoffen,ontwikkeling Westelijke veenweiden,duurzamer voedsel, enz, De minister geeft een lage prioriteit aan 95 % van de agrarische ondernemers waarvoor zij zou moeten opkomen,de belangen voor zou moeten behartigen helaas geen geld meer. De minister is hard op weg de slechtste CDA landbouw minister te worden van de laatste 30 jaar.Voor mij is ze nog slechter dan Brinkhorst die totaal geen betrokkenheid had met de landbouw.

 • no-profile-image

  henk

  VEEL BOEREN STEMMEN STRAKS TOCH WEER CDA

 • no-profile-image

  bezorgde burger

  Hiermee diskwalificeert dhr. Joop Atsma van het CDA in feite de hele veehouderij. En bevestigd inderdaad dat er maar aan gerommeld wordt op allerlei gebieden (hormonen, mest, medicijnen, landschap, etc) Bedankt heer Atsma.

 • no-profile-image

  gert

  Ze trekt dat geld liever uit voor natuurprojecten

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.