Home

Achtergrond

Veilingdagen bij gedwongen huizenverkoop

Het huidige veilingsysteem voor gedwongen huizenverkoop gaat op de schop.

Banken en notarissen gaan veilingdagen organiseren in de hoop de opbrengst van de verkoop te verhogen.

In september zullen de partijen proef draaien met het nieuwe systeem, in oktober moet het operationeel zijn, bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vandaag berichtgeving in De Telegraaf.

Banken verwachten dat meer partijen zullen deelnemen aan de veiling als er op regelmatige basis gezamenlijke veilingdagen komen. "Nu is de systematiek eigenlijk alleen toegankelijk voor professionele vastgoedhandelaren. Het komt daardoor regelmatig voor dat huizen met prijsafspraken worden verkocht'', aldus de zegsman van de NVB.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.