Home

Achtergrond 250 x bekeken 5 reacties

Veel pizza's bevatten overdosis kaas

Wie een pizza margherita bestelt loopt groot risico op een overdosis kaas. En dan mag de consument nog blij zijn als het om echte kaas gaat.

Het ANWB-maandblad de Kampioen bestelde bij 29 pizzabakkers in het hele land drie pizza's margherita. Meer dan de helft van het populaire Italiaanse gerecht bevatte te veel kaas. In zes gevallen ging het om namaakkaas.

Een van de drie bestelde pizza's werd door een testpanel genuttigd, de twee resterende exemplaren gingen met doos en al naar een laboratorium. Het lab ontdekte zes pizza's met zogenoemde analoog kaas. Hierin is melkvet geheel of deels vervangen door plantaardige oliën en vetten.

Overigens proefde het testpanel geen verschil tussen echte en nepkaas. Zo gaf het panel de Groningse pizzeria Napoli het hoogste rapportcijfer voor een margherita met surrogaatkaas.

Volgens kenners moet je bij een goede pizza margherita alle ingrediënten - kaas, tomatensaus en bodem - apart kunnen proeven. Een pizzapunt mag niet doorbuigen onder het gewicht van kaas en saus.

Volgens de test zijn de lekkerste pizza's te vinden in restaurant La Piccola in Middelburg en bij Il Giardino Della Mamma in Maastricht. Italia in Leeuwarden kwam als minste uit de bus en moet wat de margherita betreft worden gemeden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer met de pet

  ze smelte de kaze!!!!!!

 • no-profile-image

  watisslim

  OMDAT DEZE NEPKAAS GOEDKOPER IS, DAT SNAP JE TOCH WEL!

 • no-profile-image

  gert

  Waarom nog nepkaas met deze lage kaasprijs ?

 • no-profile-image

  Benny Wijs

  Overdosis kaas?
  Mijn diepvriespizza's voorzie ik altijd juist van extra kaas voor dat die de oven ingaat.

 • no-profile-image

  ryan

  voor al diegene die altijd maar zitten te zeuren over het feit dat melk en melkproducten moeten concurerend blijven, de melk is op het aller laagste niveau en nog stoppen ze er nep kaas in. als er een goede regels zijn dan geven ze morgen klei een smaakje en eten we over een paar jaar modder. zolang als de klant het niet weet mag alles. dit is de manier om een goed product een rot naam te geven.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.