Home

Achtergrond 313 x bekeken

Veel gladiolen in keuringszaal

Gladiolen voeren de boventoon in de keuringszaal deze week, naast forse inzendingen Zantedeschia en onder andere ook Eucomis.

Door Prisma Gladiolen wordt een heel kleurengamma van nieuwe gladiolen gepresenteerd, waaronder de kleinbloemige Gladiolus nummer 04-032-01. De inzender benadrukt met deze inzending dat kleinbloemige gladiolen qua kwaliteit niet onder doen voor de grootbloemige soortgenoten en levert daarmee voer voor de keuringscommissie die een eerdere inzending een relatief laag cijfer gaf.

Prisma heeft ook zeer diep blauwe G. 02-242-03 en onder andere de felrode G. 03-236-02 en de spierwitte G. 02-167-05 ingezonden. Van de kleur wit wordt het grootste areaal gladiolen geteeld, doch Prisma is er van overtuigd dat er voor goede kwaliteit nog ruimte op de markt is.

De firma Exclusief kwam naar de keuring met voornamelijk korte, kleinbloemige cultivars, waaronder de rood/witte Gladiolus ‘Belinda’, de prachtig warm gele G. ‘Gertrude’ en de paarse met crème G. ‘ Yvonne’.

Arris de Ridder zette weer enkele nieuwelingen in de keuringszaal, maar ook de witte G. ‘Lisa’ en de roze G. ‘Greta’. Challa Gladiolen nam veel podiumruimte in beslag met een gevarieerde inzending van voortreffelijke kwaliteit. Sterk van kleur is de oranje G. ‘Orange Prince’ en vuurrood de nieuweling G. nummer KH-06.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.