Home

Achtergrond 160 x bekeken

Veel doden door ongeval Indonesië

Zeker 25 arbeiders zijn in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen door een ongeval op Kalimantan, het Indonesische deel van het eiland Borneo.

Een ongeveer even groot aantal mensen liep verwondingen op tijdens het incident. Dat hebben media in Indonesië woensdag gemeld.
Een vrachtwagen die een groep van meer dan zestig mensen vervoerde, sloeg over de kop tijdens een uitwijkmanoeuvre op een weg in de buurt van de plaats Sampit, in het zuiden van Kalimantan. De truck bood volgens een woordvoerder van de politie plaats aan maximaal twintig tot dertig personen en vervoerde dus veel te veel mensen.

Ongevallen met grote aantallen doden en gewonden komen regelmatig voor in Indonesië. In grote delen van het eilandenrijk zijn de wegen slecht onderhouden. Weggebruikers houden zich daarbij vaak niet aan de verkeersregels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.