Home

Achtergrond 358 x bekeken

Veel belangstelling voor zomerbloemen

De afgelopen vier dagen hebben 26.500 mensen de 24e Nationale Zomerbloemententoonstelling in en om de Oude Kerk en het Heilige Geest Hofje in Naaldwijk bezocht.

Deze expositie rond het thema 'Altijd Leuk' en de themabloem Lisianthus had een rustige en nationale uitstraling. De Oude Kerk en het Heilige Geest Hofje waren vier dagen lang het decor voor de zomerbloemententoonstelling. Ondanks het weeralarm van afgelopen donderdag, waardoor er die middag beduidend minder bezoekers kwamen, heeft de expositie in totaal toch wat meer bezoekers getrokken dan vorig jaar.

Opvallend was dat er meer bezoekers van buiten het Westland zijn gekomen. Ook de inzenders voor de VKC-keuring, telers van zomerbloemen, kwamen uit het hele land; van Friesland tot Zeeland en Limburg. De basis van de Nationale Zomerbloemententoonstelling is nog steeds de inzending van de zomerbloementelers. Dit jaar is er een record aantal van 455 inzendingen door de Vaste KeuringsCommissie (VKC) beoordeeld.

De vakjury was aangenaam verrast met de grote diversiteit in variëteiten en de topkwaliteit van het ingezonden product. Zij had de moeilijke taak om dit unieke en prachtig gearrangeerde grote sortiment te jureren. Bij de Hydrangea (Hortensia) zijn net als vorig jaar weer de hoogste scores gevallen.

De eerste prijs en tevens overall winnaar is kwekerij Tutti-Frutti van J. Snabel in De Kwakel met een 9,68 voor de doorgekleurde Hydrangea 'Magical Opal Classic'. Dit bedrijf heeft ook de tweede prijs behaald: 9,65 punten voor de roze Hydrangea 'Magical Opal'. De derde overall prijs is voor Flower XL in ’s-Gravenzande met een 9,52 voor Eustoma russellianum 'Piccolo Green', de winnaar bij de enkelbloemige Lisianthus. Bij de dubbelbloemige Lisianthus is Alja Flowers uit Haaften de winnaar met 9.50 punten voor de Excalibur Pure White.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.