Home

Achtergrond

Veel belangstelling voor gladiolen in keuringszaal

Voor de gladiolen die in de keuringszaal van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur staan opgesteld in het kader van de derde speciale gladiolenkeuring is veel belangstelling.

De organisatie constateert tevreden dat veel vakgenoten naar de showruimte in het gebouw van de CNB aan de Heereweg in Lisse komen om de vele cultivars te bekijken en te beoordelen.

Voor de derde en laatste gladiolenkeuring hebben vier inzenders materiaal ingestuurd. Bij de grootbloemige types behaalde Arris P.J. de Ridder de eerste prijs met Gladiolus ‘Miss Green’. In de categorie kleinbloemigen was het de firma Exclusief die de eerste prijs veroverde met Gladiolus , Marion’. Na drie keuringen kwam de zalmkleurige Gladiolus ‘Flevo Beach’ van Gebr. J. en P. Snoek het beste uit de verf bij de grootbloemigen. Genoemd bedrijf werd ook eerste bij de kleinbloemigen met Gladiolus ‘Flevo Beach’ en Prisma Gladiolus behaalde in de gecombineerde groep groot- en kleinbloemigen de hoogste score met de nieuwe Gladiolus 03.274.01.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.