Home

Achtergrond

'Veehandel aan lijntje bij tweede verzamelslag'

De veehandel wordt door het ministerie van LNV en de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) aan het lijntje gehouden inzake de tweede verzamelslag.

Dit zegt vice-voorzitter van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) Andries Kingma. Hij wijst er op dat begin juni in ambtelijk overleg door LNV is toegezegd dat er binnen twee weken een akkoord zou zijn over de tweede verzamelslag, maar dat kwam er niet van en het gaat ook nu nog wel zeker twee weken duren voordat er een akkoord is, verwacht Kingma.

Volgens hem slagen ambtenaren van LNV en de VWA er in om steeds nieuwe bezwaren op te werpen. “Hierdoor gaan we de boot missen bij het begin van het exportseizoen naar Frankrijk, dat aanstaande is,” zegt hij. “De Engelsen zijn veel beter gepositioneerd.” Nico Verduin, voorzitter van LTO Schapenhouderij, wil ook graag dat er snel een akkoord komt over de tweede verzamelslag.

Kingma zegt zo nodig de politiek weer in te schakelen. De Tweede Kamer stelt ook belang te hechten aan een snel akkoord over het verzamelen van vee.

Of registreer je om te kunnen reageren.