Home

Achtergrond

VN wil hulp voor honger lijdend Kenia

De Verenigde Naties luiden de noodklok over de situatie in Kenia, waar bijna vier miljoen mensen honger lijden.

Daarom is omgerekend 160 miljoen euro aan noodhulp voor de komende zes maanden nodig. Dat heeft het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN dinsdag laten weten.

In heel Kenia heerst al maanden droogte, op het moment dat het eigenlijk regentijd zou moeten zijn. Daardoor groeien de gewassen niet of nauwelijks. Als gevolg hiervan lijden 3,8 miljoen mensen honger. Steeds meer kinderen raken ondervoed. Ook het vee heeft ernstig te lijden onder de voedselcrisis.

Op dit moment verstrekt het WFP al voedselhulp aan 2,6 miljoen mensen in de getroffen gebieden. De Keniaanse regering neemt circa 1,2 miljoen hongerlijders voor zijn rekening. Om de in totaal 3,8 miljoen behoeftigen ook het komende half jaar te kunnen voeden doet het WFP de dringende oproep aan internationale donoren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.