Home

Achtergrond 182 x bekeken

VN houden eerste humanitaire dag

De Verenigde Naties houden woensdag hun allereerste Wereld Humanitaire Dag om internationale hulpverleners te eren.

De VN hopen dat de dag de aandacht vestigt op medewerkers van hulporganisaties en de steun voor hun werk doet toenemen, meldde de organisatie op haar website. Volgens de VN werken hulpverleners in steeds gevaarlijkere omstandigheden en zijn ze zelf ook vaker doelwit van aanvallen van gewapende groepen. Vorig jaar werden 122 hulpverleners gedood, een aantal dat hoger ligt dan bij militairen van VN-vredesmissies.

Het is woensdag zes jaar geleden dat 22 hulpverleners werden gedood door een bomaanslag op het VN-hoofdkwartier in de Iraakse hoofdstad Bagdad. VN-chef Ban Ki-moon legt in het VN-hoofdkantoor in New York een krans om die slachtoffers te herdenken. Na de plechtigheid kunnen belangstellenden foto's bekijken van hulpverleners in actie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.