Home

Achtergrond

Unifar zoekt steun in het zuiden

Unifar, in- en verkoopvereniging van varkenshouders, is nog steeds op zoek naar een varkenshouder die in het zuiden als aanspreekpunt wil fungeren.

Dat meldt voorzitter John Schrijver van Unifar. "Wij willen in principe wat we doen ook goed doen", aldus Schrijver, "maar daar hebben we mensen voor nodig die de kar willen trekken."

Unifar heeft in het zuiden wel leden, maar door de afstand tot het noordoostelijke productiegebied lukt het niet altijd om de zuidelijke leden op dezelfde manier te laten profiteren als de noordelijke varkenshouders. Daarom is het nodig om in de regio één of enkele varkenshouders te krijgen die de kar willen trekken.

In het vroege voorjaar wil Unifar de zeugen opnieuw aanbesteden. "We willen dan in principe ook het zuiden goed mee laten doen. Je zou kunnen denken aan meerdere afnemers die per regio werken."

Unifar bekijkt ook mogelijkheden om vleesvarkens structureel af te zetten. Hiervoor wil de organisatie eerst de mogelijkheden laten inventariseren door de stichting Stimuland. Ook heeft Unifar een oriënterend gesprek gevoerd met Johnny Hogenkamp over de mogelijkheden van FarmFocus. "Hogenkamp en wij hebben dezelfde doelstellingen."

Of registreer je om te kunnen reageren.