Home

Achtergrond 251 x bekeken

Uitgebreide presentatie nieuwe lelies op bloemenkeuring

De wekelijkse bloemenkeuring wordt deze week opgeluisterd door een uitgebreide presentatie van vooral nieuwe lelies, waarvan op de kwaliteit niets valt af te dingen.

Ook niet van de 'ijslelies' die door Burger werden ingebracht, zoals de witte Lilium 'Yeti' en de kleinbloemige, eveneens witte L. 'Miss Lucy'.

Imposant is de inzending van Marklily die een groot aantal nieuwe cultivars toont, waaronder de diepgele Lilium onder nummer 0481200168-003 (foto). Beslist een goede aanwinst voor het gele sortiment, doch het zal uiteindelijk de markt (handel en consument) zijn die dat bepalen. Fel oranje is de nieuwe lelie onder nummer 0282034-01 en attractief de witte Lilium 'Eyeliner' die een ragfijn donker bladrandje heeft. Dames en Beelen zette wederom een vaas met de zalmkleurige Tritonia laxifolia op de keuringstafel. Dit gewasje komt oorspronkelijk uit Zuid Afrika en is nauw verwant met Crocosmia.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.