Home

Achtergrond 179 x bekeken 1 reactie

UWV moet vergoeding betalen na burn-out cliënt

Uitkeringsinstantie UWV moet van de rechter ruim 300.000 euro schadevergoeding betalen aan een oud-medewerker van een tuinbouwbedrijf die na een burn-out arbeidsongeschikt werd.

Dat heeft Bureau Beroepsziekten van de FNV, dat namens de man een claim had ingediend, donderdag bekendgemaakt. Door laks handelen en een verkeerde beoordeling van het UWV (en voorganger GUO) verergerden de burn-outklachten van de man zodanig dat hij volledig arbeidsongeschikt raakte.

Het is voor het eerst dat het Bureau Beroepsziekten een uitvoeringsinstantie aansprakelijk heeft gesteld in verband met een beroepsziekte. De man werkte veertien jaar in een administratieve functie bij een tuinbouwbedrijf. In 1997 raakte hij als leidinggevende betrokken bij een fusie. Dat proces verliep rommelig en eind 1998 meldde hij zich ziek met burn-outklachten. Hoewel de man een paar maal bij UWV aan de bel trok, hoorde hij maandenlang niets.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Dus al 10 jaar niet meer gewerkt en nu nog € 300.000 achterna beuren.
    Goede adviseur gehad dus.

Of registreer je om te kunnen reageren.