Home

Achtergrond

UBS geeft duizenden namen prijs aan VS

De regeringen van Zwitserland en de Verenigde Staten hebben een akkoord gesloten in hun conflict over belastingontduiking.

De Zwitserse bank UBS verstrekt de gegevens van ongeveer 4450 rekeninghouders aan de Amerikaanse autoriteiten. In ruil daarvoor is een rechtszaak over het vrijgeven van de identiteit van alle Amerikaanse rekeninghouders van UBS definitief van de baan.

Dat maakten beide regeringen vandaag bekend. De Amerikaanse overheid eiste de afgelopen maanden dat UBS de identiteit van alle naar schatting 52.000 Amerikaanse rekeninghouders bekend zou maken. Volgens de Verenigde Staten zouden de rekeninghouders via het Zwitserse bankgeheim massaal de belasting ontduiken. De Zwitserse overheid wilde echter niet dat de bank de namen beschikbaar zou stellen, omdat dat in strijd zou zijn met de Zwitserse bankwet.

Volgens de Amerikaanse regering heeft Zwitserland ook toegezegd aanvragen voor informatie over Amerikaanse rekeninghouders van andere Zwitserse banken in overweging te nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.