Home

Achtergrond 188 x bekeken 4 reacties

'Traag herstel zuivelmarkt'

Het zich voorzichtig aftekenende herstel van de zuivelmarkt wordt een langdurig proces.

Daarbij mogen op korte termijn geen wonderen worden verwacht van de prijsontwikkeling. Aldus melkmarktrapportagebureau ZMB (Zentrale Milchmarktberichterstattung) in Berlijn. Volgens het bureau moeten melkveehouders zich daarom instellen op een aanhoudende moeilijke tijd.

Toch is het dieptepunt wel bereikt met in Duitsland prijzen van gemiddeld 20 à 21 cent per kilo. Indicaties voor het herstel is onder meer de spotmarktprijs, die nu dichtbij of boven dit niveau ligt alsmede het feit dat enkele Noord-Duitse verwerkers leveranciers toeslagen geven als ze meer melk leveren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ex-LTO-lid

  Klopt Gert. Is in feite oud nieuws, het was immers bekend dat de vrije zuivelmarkt (waar we nu reeds tegenaan schuren) niets anders dan korte pieken en lange diepe dalen behelst.

 • no-profile-image

  derk

  Blijkbaar moet de lage melkprijs eerst nog maar even aanhouden. Misschien dat dan hardleerse voorstanders van 'vrije markt principe' (LTO etc) dan tot inkeer komen.

 • no-profile-image

  nogboer

  Er schijnt een goed EMB plan te zijn, heb een uitnodiging gekregen. Kostendekkende melkprijs. Of willen we slaaf blijven van de samenleving. We moeten in beweging komen anders blijven ze (de politiek) over ons heenlopen. De nma moet zich doodschamen dat ze achter boeren aangaan die zich bundelen voor een bescheiden opbrengstprijs. Verburg en Kroes op water en brood.

 • no-profile-image

  gert

  De prijzen gaan sneller omlaag dan omhoog

Of registreer je om te kunnen reageren.