Home

Achtergrond

Terschelling geteisterd door lieveheersbeestjes

Vakantiegangers op het strand van Terschelling worden geplaagd door grote zwermen lieveheersbeestjes.

Volgens strandwacht Pieter Pieters is de plaag buitengewoon extreem. "Hele zwermen komen over de mensen heen. Binnen een uur is het strand dan leeg.''

Pieters denkt dat de beestjes door het warme weer in zulke groten getale op het eiland zijn. "Ze zijn ook enorm groot dit jaar. Het zijn prachtige dieren, maar als ze met duizenden rond je hoofd vliegen is 't niet zo leuk.'' Volgens de strandwacht zitten er ook veel grote zwarte vliegen tussen de lieveheersbeestjes.

Een woordvoerder van Staatsbosbeheer noemt het aantal insecten op het strand dit jaar "opmerkelijk veel''. Volgens hem komen er dit jaar ook enorm veel vlinders op het eiland. "Die vlinders zijn waarschijnlijk nakomelingen van Afrikaanse vlinders. Ze zijn vanuit daar naar Spanje gevlogen en vervolgens naar West-Europa.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.