Home

Achtergrond 150 x bekeken

Tele2 maakt vuist tegen kabelbedrijven

Telecombedrijf Tele2 verhoogt de snelheid van zijn internetverbindingen.

Met de introductie van VDSL, een opvolger van ADSL, zijn voor downloaden snelheden tot 60 megabit per seconde mogelijk. Dit is een verdrievoudiging ten opzichte van het huidige aanbod, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Tele2 wil een vuist maken tegen kabelbedrijven als Ziggo en UPC, die al supersnelle verbindingen bieden. Het bedrijf maakt voor het nieuwe aanbod gebruik van zijn glasvezelnetwerken. Die lopen tot aan de wijkcentrales, waarna koperdraad de verbinding overneemt. Monteurs hebben de afgelopen maanden de techniek in de wijkcentrales moeten aanpassen.

Eind volgend jaar moet VDSL beschikbaar zijn voor een miljoen huishoudens. Vanaf volgende week zullen dat er 200.000 zijn. Tele2 heeft momenteel bijna 400.000 klanten voor breedbandinternet.

Directeur consumentenmarkt Günther Vogelpoel zegt zich te hebben gestoord aan het "ADSL-bashen'' door Ziggo en UPC, de twee grootste kabelbedrijven van Nederland. "Wij willen nu laten zien dat onze techniek nog heel veel mogelijkheden heeft.''

Ziggo en UPC bieden abonnementen aan die oplopen tot 120 megabit per seconde. Dergelijke snelheden hebben de meeste internetgebruikers helemaal niet nodig, stelt Tele2. Het bedrijf schermt daarbij met een onderzoek onder vijfhonderd consumenten, waaruit blijkt dat driekwart van de consumenten tevreden is over zijn huidige internetsnelheid. Ruim 10 procent zou behoefte hebben aan meer dan 20 megabit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.