Home

Achtergrond 303 x bekeken

Tarwe dorsen bij volle maan

Loonwerker dorst tarwe op Plateau van Margraten.

Loonwerker Houten uit Eijsden dorst tarwe bij volle maan op het Plateau van Margraten, in het Limburgse Mergelland. Foto Twan Wiermans

Lieke Thijs uit Nijverdal krijgt haar prijs tijdens de kalverkeuring in Wierden. Op de voorgrond kijkt haar vriendinnetje Nynke Dijkstra toe. Beide meisjes gingen naar huis met een eerste prijs op zak. Deze week is in Wierden de jaarlijkse Agrifair, met op vrijdag traditioneel de fokveedag en verschillende demonstraties. Vandaag staan onder andere een combinerace, autocross en zitmaaiersprint op het programma. Foto Ruben Meijerink

Tegen zó veel koeien kan de drinkbak van de familie Meindertsma uit het Friese Raard niet op. Het warme en zonnige weer van de laatste dagen is dan wel goed voor veel instraling op het zonnepaneel, maar de stroom die daarmee wordt opgewerkt laat de waterpomp niet hard genoeg draaien om een koppel dorstige koeien tevreden te stellen. Dat betekent dus wachten geblazen. Foto Roelof Stroetinga

Een medewerker van de Johannes Kerkhovenpolder in Groningen ploegt een perceel waar de wintertarwe net is geoogst. Het akkerbouwbedrijf verbouwt 350 hectare wintertarwe, zegt directeur Jan Bouman. ”Daarvan hebben we nu 210 hectare geoogst. De tarwe is onder mooie omstandigheden geoogst, waardoor deze mooi droog van het land kwam. Op een aantal percelen telen we tarwe op tarwe. Een groenbemester telen we alleen als er een ander gewas op volgt, zoals aardappelen.” Foto Koos van der Spek

Piet van Bentum in Driel oogst Delcorf-appels. De kwaliteit en de productie van appels zijn beter dan vorig jaar. Foto Vidiphoto

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.