Home

Achtergrond 353 x bekeken 5 reacties

Streep door uitbreiding nertsenbedrijf

De Raad van State heeft een streep gehaald door de uitbreiding van een nertsenhouderij in de gemeente Ede.

De Stichting Bont voor Dieren krijgt van de rechter deels gelijk in haar bezwaar tegen de vergunning. De rechter heeft de vergunning vernietigd.

Op het punt van geluidhinder en luchtverontreiniging is de gemeente tekort geschoten in de beoordeling van de te verwachten hinder. De gemeente zal haar werk opnieuw moeten om alsnog vergunning te geven aan de uitbreiding van het nertsenbedrijf van ruim 1.100 tot 3.000 fokteven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  overal

  Volgens mij Jeroen woon jij ook te ver weg om je hiermee te bemoeien. Kortom buitenlanders in het buitenland willen niet bij nederland horen maar zich er wel mee blijven bemoeien. Bovendien is deze trammelant over enige tijd toch verboden, dus waarom uitbreiden? weg ermee!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ik kan er ook wel nederland neerzetten. Of andere namen zoals vele hier doen.

 • no-profile-image

  Hans

  Ik voor mij zelf heb er geen verschil in of je een dier houd voor z'n vlees of z'n huid. of het nou koeien, konijnen of nertsen zijn, mits je dat op een fatsoenlijke "boeren" manier doet.
  'k kan me echter niet voorstellen dat de respectabele, bekwame ondernemer dat met alle geweld nog steeds in Nederland wil doen.
  De burger, en dan de nederlandse voorop denkt nou eenmaal dat een dier ook in de hemel komt, en ze zijn bang dat ze die dieren daar later tegenkomen en dat ze te horen krijgen van: "hé, jij heb een stuk van mijn huid aan, en jij hebt mijn achterpoot opgegeten. foei!!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Woont de stichting tegen bont ernaast? Nee, waar bemoeien zich mee, ipv hun idealen naar consumenten te brengen ipv de producenten, die op vraag van de markt reageerd.

 • agratax2

  Zoals wel vaker is Nederland weer bezig één van de werkelijk rendabele landbouw activiteiten dood te maken. De Nederlandse elite die de mode volgt en dat doet d elite draagt sinds kort weer ECHT bont om de schouders. Maar wel bont productie verbieden in eigen land als of bontproductie in het buitenland minder dierONvriendelijk is. Kan een mens nog hypocrieter zijn dan de Nederlandse grachtengordel elite??

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.