Home

Achtergrond 3 reacties

Steun Greenery-lid voor commercieel plan Prominent

Het commerciële plan van Prominent, dat nu voorligt aan het bestuur van de coöperatie The Greenery, kan goed uitpakken voor de hele Nederlandse tuinbouw.

Dat zegt een tomatenteler van The Greenery. Hij is geen lid van Prominent, maar kent de plannen van de tomatenvereniging van The Greenery.

De teler ondersteunt het initiatief van Prominent. "Het is een nieuwe manier om uit de crisis te geraken. Dat hangt wel van de uitvoering af, maar mijn gevoel over het plan is goed." De kritiek die de telersvereniging nu krijgt, noemt hij onterecht.

Het plan zou los staan van de lopende bundelingsgesprekken die gevoerd worden door tomatentelers van zes verschillende partijen. Wel heeft Prominent aangegeven open te staan voor samenwerking. Hoe het commerciële model van Prominent eruit ziet is in deze fase niet bekend. De telersvereniging wil de inhoud van de plannen eerst intern bespreken.

Drie weken geleden kwam Prominent met de melding dat het de verkoop in eigen hand neemt. Afgelopen vrijdag zei Prominentvoorzitter Jan van der Voort al dat het model dat Prominent voor ogen heeft de strategie van The Greenery kan versterken.

De afzetorganisatie onderzoekt of het commerciële model past in de statuten. Deze week vindt een reeks van gesprekken plaats ondermeer met het bestuur van de afzetorganisatie. Daarbij staat ook de positie van Prominentvoorzitter en Greenerycommissaris Jan van der Voort ter discussie.

Lees ook 'Model Prominent goed voor Greenery'

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nono

  Dit artikel heeft wel een erg hoog ,,roddelblad gehalte,, volgens mij zakken we steeds verder in de modder.

 • no-profile-image

  a.noniem

  Wat is dit voor een onzinbericht, een anonieme greeneryteler vindt het wel een goed plan. Ongelofelijk dat het agd zulke berichten plaatst, als die durfal zijn naam er niet eens onder durft te zetten, plaats dan geen artikel!!!

 • no-profile-image

  S. van Adrichem

  @ A.NONIEM:
  "als die durfal zijn naam er niet eens onder durft te zetten".
  moet horen wie het zegd, als je er geen naam onder zet.

Of registreer je om te kunnen reageren.