Home

Achtergrond 201 x bekeken 11 reacties

Sterke verhoging crisissteun melkveehouderij VS

De Amerikaanse overheid verhoogt de crisissteun voor de eigen zuivelsector aanzienlijk.

Landbouwminister Tom Vilsack heeft bekendgemaakt dat 170 miljoen euro extra wordt uitgetrokken voor het Dairy Price Support Program. Hierdoor ontvangen veehouders in de maanden augustus tot en met oktober een behoorlijk hogere melkprijs. Door de hulp gaat de prijs voor magere melkpoeder omhoog van 1,23 euro naar 1,42 euro per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oude ondernemer

  jonge ondernemer heeft gelijk! je denkt toch niet dat de landen in europa, die nog niet zelfvoorzienend zijn, melk inleveren. die willen het canadeese systeem wel ,maar dan alleen voor het eigen land. er is maar een oplossing en dat is zorgen dat je laagste kostprijs hebt.neem een voorbeeld aan de intensieve veehouderij! verkoop al dat dure land ,houd je koeien opstal en koop je voer zo goodkoop mogelijk in,desnoods in china. en kom niet aan met maatschapelijk verantwoord ondernemen of weet ik wat ,dat geld alleen bij voorspoed.bij tegenspoed is het ieder voor zich en God voor ons allen.en zo is het altijd geweest!!

 • no-profile-image

  DDB

  Jonge ondernemer weet niet waar ie het over heeft. Waarschijnlijk moeten we dan 20 % inleveren om aan de hoeveelheid te komen die nodig is voor consumptie in EU.
  Als je mag kiezen voor nu een miljoen melk voor 0.25 ct of straks 800.000 kg voor pakweg 0.45 ct dan is de keus gauw gemaakt. Beter voor de boer, beter voor milieu.

 • no-profile-image

  boerinnetje

  en dit noemen ze eerlijke concurentie.

 • no-profile-image

  Lie

  En met zulke reacties als die van 'oude ondernemer' speel je de PvdD weer in de kaart, het welzijn van de dieren wordt weer afgedankt om maar goedkoop te kunnen produceren!! Die denkwijze is niet meer van deze tijd, melkveehouders moeten met goede argumenten komen en niemand kan een melkveehouder aanvallen wanneer het welzijn van z'n dieren de prioriteit krijgt en om dat te kunnen realiseren heeft de melkveehouderij een kostendekkende prijs nodig voor de melk!!
  Daar kan ik als consument achter staan!!

 • no-profile-image

  veehouder

  De Amerikaanse overheid heeft groot gelijk. Ze hopen het tij te keren. Misschien zijn ze al te laat. Wanneer beseft men dat we niet voor de "wereld"hoeven produceren, maar alleen voor ons eigen continent net als in Canada. Boeren moeten samen minderen eerder gaat de melkprijs niet weer omhoog en blijft hij nog 6 jaar rond de 20 á 25 cent hangen.

 • no-profile-image

  geslaagde boer

  Inderdaad 20 % inleveren is helemaal niet erg. Dat deden we namelijk in 1984 ook. Heel veel verzet en naar later bleek, de beste keus die er op dat moment gedaan kon worden. Kijk wie vooruit wil kijken, die moet eerst het verleden kennen. Want de geschiedenis herhaalt zich telkens weer.

 • no-profile-image

  veehouder

  Jonge ondernemer, wij zitten op het Europese continent meer melk te produceren dan er nodig is. De Europese veehouders willen graag meer voor de melk in plaats van als slaaf voor de samenleving te werken. Jij bent nog jong en denkt dat ieder voor zich moet? Nee bundel je krachten Europees en produceer niet meer dan verkocht kan worden.

 • no-profile-image

  Gijs Gans

  Zeg melkboeren en wij dan? Gewoon net zo veel produceren dan we nodig hebben in Europa. Zijn de boeren minder gestresst en worden ze weer lievv voor ons.

 • no-profile-image

  oude ondernemer

  ik ben benieuwd waar lie de boodschappen doet.

 • no-profile-image

  jonge

  @veehouder, sinds wanneer is canada een continent? Dus je zult wel bedoelen dat we voor eigen land moeten produceren (jij bent zeker iemand van wilders, eigen land eerst), dus als wij voor eigen land moeten produceren, dan kunnen 2/3 van de melkkoeien weg, tja blijft er niet veel meer over lijkt me.......zeker weer een idee van de ddb.....kijkt dat rijmt ook nog, toch?

 • no-profile-image

  DDB,er

  Jonge ondernemer,
  Wist je niet dat de DDB een Europees gestuurd melkaanbod wil? Dat betekent niet meer produceren dan er vraag is.
  Echte maatregelen nemen om de melkprijs omhoog te krijgen en geen lto 10 puntenflauwekul.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.