Home

Achtergrond

Starbucks heeft al duizenden Nederlandse fans

Starbucks verwacht woensdag honderden koffieliefhebbers bij de opening van het eerste filiaal van de Amerikaanse koffieketen in Nederland.

Op Utrecht Centraal zullen de medewerkers van Starbucks, gekleed in de wereldwijd bekende zwarte polo's en groene schorten de reizigers van hun koffie voorzien. Op Hyves is al een community met duizenden leden die zich verheugen op de opening van de Utrechtse Starbucks.

Hans van Bochove, communicatiedirecteur van de Europese tak van Starbucks, verheugt zich ook bijzonder op de opening van het Nederlandse filiaal. "In Nederland staat in het westelijke havengebied onze enige koffiebranderij buiten de Verenigde Staten en we hebben daar ons Europese hoofdkantoor. Dan moeten er in Nederland ook winkels zijn.''

Vorig jaar zomer begon Starbucks in Nederland voorzichtig met een vestiging op Schiphol. In november kwamen er daar twee bij. Deze filialen dienen vooral als afhaalbalie voor koffie. Het filiaal in Utrecht moet voor mensen hun 'the tirth place' worden. "De plek tussen huis en werk of huis en school'', legt Van Bochove uit. "Mensen komen voor de kwaliteit van de koffie, maar blijven omdat het ook gezellig is.'' In het filiaal op Utrecht CS kunnen mensen hun koffie meenemen, maar ook rustig zitten en gebruikmaken van het gratis internet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.