Home

Achtergrond 177 x bekeken

Staatsloterij bedreigd, extra beveiliging ingezet

De Nederlandse Staatsloterij laat directeur Yvonne van Oort en het kantoor aan de Paleisstraat in Den Haag extra beveiligen.

Een woordvoerster van de loterij liet dinsdag weten dat er sinds enige tijd bedreiging worden geuit tegen Van Oort en de Staatsloterij.
Om wat voor bedreigingen het gaat wil de zegsvrouw niet kwijt, maar "de aard van de bedreigingen rechtvaardigen passende beveiligingsmaatregelen''.

Welke veiligheidsmaatregelen de loterij precies heeft genomen wil ze evenmin zeggen. Volgens de woordvoerster begonnen de bedreigingen voordat Van Oort onder vuur kwam te liggen vanwege haar salaris. Zij verdiende vorig jaar 420.000 euro, inclusief een bonus van 48.000 euro. Of de loterij aangifte heeft gedaan bij de politie van de bedreigingen, laat de woordvoerster eveneens in het midden.

De Staatsloterij kreeg onlangs veel kritiek wegens de advertenties rondom de jackpot van 27,5 miljoen in de maand augustus. Die zou volgens de reclames gegarandeerd vallen. De prijs werd voor eenvijfde deel uitgekeerd, omdat de prijs viel op een eenvijfde lot. De Reclame Code Commissie oordeelde toen dat de reclame 'misleidend'' was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.