Home

Achtergrond 197 x bekeken

Spoeddebat Schots parlement over Lockerbie-dader

Het Schotse parlement komt maandag in een extra zitting bijeen voor een debat over de vervroegde vrijlating van de dader van de Lockerbie-aanslag, Abdel Basset al-Megrahi.

De afgevaardigden buigen zich over de beslissing van de Schotse minderheidsregering van nationalisten om de doodzieke Libiër uit humanitaire overwegingen vrij te laten. Megrahi was tot levenslang veroordeeld wegens zijn aandeel in de aanslag in 1988 op een Amerikaanse Boeing 747 boven het Schotse Lockerbie, waarbij 270 mensen om het leven kwamen.

Met name uit de Verenigde Staten is veel kritiek op het besluit. Zelfs de Amerikaanse federale recherche mengde zich in de discussie. Volgens het hoofd van de FBI, Robert Mueller, drijft de vrijlating "de spot met het recht'' en geeft zij hoop aan terroristen wereldwijd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.