Home

Achtergrond 376 x bekeken

Speciale Dahlia Keuring

In de serie speciale keuringen heeft de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur drie keuringen op het programma gezet.

Dit keer met de Dahlia als middelpunt. Deze drie keuringen vinden plaats op de maandagen 24 en 31 augustus en 7 september in, zoals gebruikelijk de showruimte in het CNB gebouw aan de Heereweg in Lisse.

De inzenders kunnen hun bloemen aanleveren via de ondergrondse parkeergarage of via de hoofdingang (boven). De beoordeling wordt verricht door de subcommissie voor dahlia van de Commissie voor Nomenclatuur en begint om 11.00 uur.

De inzendingen die meedoen aan de houdbaarheidskeuring, worden vaker beoordeeld. Veredelaars, telers en handelaren kunnen dahlia's inzenden om mee te dingen naar de prijzen, mits het materiaal aan de eisen voldoet. De bloemen dienen van tentoonstellingskwaliteit zijn.

Er wordt gestreden om de Lammerse Bokaal voor de meest veelbelovende nieuwigheid, de Bekerkeuring voor de beste cultivar van de drie keuringen de houdbaarheidskeuring en het Getuigschrift Eerste Klas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.