Home

Achtergrond 226 x bekeken

Sortiment Eucomis is veelzijdig

Dat er van Eucomis, ook wel Ananasplant of Kuiflelie genoemd, een breed sortiment voorhanden is, zal bij de gemiddelde consument niet bekend zijn.

Te weinig wordt daarmee dan ook aan de weg getimmerd en op de verkooppunten is het aanbod wat dat betreft ook niet erg gevarieerd. Cees Breed heeft een aardige weerslag van het sortiment in de keuringszaal opgesteld, als voorbode voor de komende speciale Eucomis keuring die maandag 17 augustus wordt gehouden.

Stevig en rijkbloeiend is Eucomis 'Joy's Purple'. Imposant qua grootte en bloei is Eucomis pole evansii. De grootste Eucomis en een vrij zeldzaam soort. Donker gekleurd zijn de bloemen van Eucomis punctata en prachtig paars de bloemen van E. 'Joy’s Purple'. Groen/wit zijn de bloemen van E. bicolor alba. Jan Dignum toont de witte, kleine, Eucomis zambesiaca waarvan de bloemen zeer dicht op elkaar staan. Breed zet tevens de grote Agapanthus campanulata op de voorgrond, alsmede Habeneria pecteilis radiata, met zijn heel aparte witte bloemen die harige uitlopers hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.