Home

Achtergrond 982 x bekeken

Sneller pootgoed rooien met zelfrijdende bunkerrooier

Medewerker Gerrit Henken van pootgoedteler Martin ten Cate uit Swifterbant zoekt moederknollen en kluiten tijdens het rooien van pootgoed.

Ten Cate werkte deze week voor het eerst met een nieuwe zelfrijdende bunkerrooier van het Belgische DeWulf. De teler uit Flevoland is tevreden over de rooier. "Ik wilde naast meer capaciteit vooral meer flexibiliteit. Voorheen werkte ik met een wagenrooier en dan moet je er dus voortdurend naast rijden. Bovendien heb je dan een trekker en wagen met smalle banden nodig en beschadig je het perceel meer. Bovendien kunnen we nu op de machine moederknollen zoeken." De kwaliteit van het pootgoed is goed. In tegenstelling tot veel andere bedrijven heeft hij relatief weinig problemen met bacterieziek. Foto AxiPress

De Noord-Nederlandse Reinigingsdienst in Drachten (NNRD) haalt gebruikt plastic en folie op. Deze keer gebeurt dat op het erf van de familie Hoogendam in Drachtster Compagnie. Nadat de familie het plastic keurig heeft aangemeld bij de NNRD, komt deze langs met een perscontainer met kraan met weeginstallatie en een kleurige truck. Sietse Kempenaar maakt wekelijks zijn rit door Friesland om het afval plastic en folie bij de boerenerven op te halen. Foto Willem Wilstra

De akkerbouwfamilie Wilman (links vader Doeke, vooraan zoon Tjeerd en daarachter moeder Ytske) in het Oost-Friese Munnekezijl schuurt gezamenlijk aardappelen van het ras Bartina in. Ze hebben 3 van de 4 hectare inmiddels gerooid. Vader Doeke Wilman uit zich zeer tevreden over de gang van zaken rondom de oogst tot dusver. Foto Roelof Stroetinga

Hamsnijder Nico Jimenez snijdt een plak van 13,90 meter lang van een Pata Negra-ham. Hij vestigt hiermee een wereldrecord dat vermeld wordt in het Guinness recordboek. De recordpoging vond plaats tijdens festiviteiten in La Coruña. De Pata Negra-ham is een Parma-achtige hamsoort die wordt gemaakt van de hammen van een speciaal varkensras dat zich kenmerkt door zijn zwart gepigmenteerde poten. Foto ANP

Poolse aardbeienpluksters in Oostelbeers staken omdat ze te laat en te weinig loon zouden krijgen. Foto Jean Pierre Reijnen

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.