Home

Achtergrond

'Sluiting scholen is optie'

Het verlengen van de zomervakantie is een van de opties die worden bestudeerd om verspreiding van de Mexicaanse griep zoveel mogelijk tegen te gaan.

Een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dat vandaag gezegd. In de regio Noord beginnen de scholen 17 augustus weer. Juist kinderen en jongeren blijken tot nu toe gevoelig voor het virus.

Een andere reden om scholen te sluiten kan volgens het RIVM zijn dat met name kinderen veel lichamelijk contact met elkaar en anderen hebben. De ziekte kan zich zo sneller dan gemiddeld verspreiden.

Op dit moment is er volgens de woordvoerder geen aanleiding om de maatregel door te voeren, maar die situatie kan veranderen. Als het nodig is, kan de beslissing genomen worden en op zeer korte termijn worden doorgevoerd, aldus de rijksinstelling.

Maar aan een sluiting zitten veel haken en ogen, zegt het RIVM. Want wat moeten ouders dan doen, vraagt een woordvoerder zich af. "Massaal vrij nemen? Dat heeft dan grote gevolgen voor de economie. Misschien is het middel dan erger dan de kwaal.'' Bij de afweging worden ook vertegenwoordigers van de onderwijswereld en van het ministerie van Economische Zaken betrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.