Home

Achtergrond

Slowaakse kompels vermist na explosie

Zeker negentien kompels worden vermist na een explosie in een kolenmijn bij de plaats Handlova in het noorden van Slowakije.

Dat meldde een woordvoerster van het mijnbedrijf Hornonitrianske Bane Prievidza. Volgens de zegsvrouw waren de mijnwerkers onder de grond op het moment van de explosie. Van hen is sindsdien niets meer vernomen. Eerder waren achttien vermiste kompels gemeld.

De explosie in de mijn is mogelijk veroorzaakt door gassen die vrijkwamen door een brand in een oude mijnschacht. De kompels waren juist bezig het vuur te blussen, meldde de woordvoerster. Negen mijnwerkers zijn met lichte verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.
De mijn ligt op 195 kilometer afstand van de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.