Home

Achtergrond

Slachtkoeienmarkt nog stabiel

Slachtkoeien noteren ongewijzigd. Vraag en aanbod zijn redelijk in balans. Maar in september gaat dit veranderen. Het aanbod wordt dan groter dan de vraag. En dat is opvallend, omdat na de vakantie de vraag altijd toeneemt. De oorzaak ligt dan ook ergens anders: bij het aanbod.

De lage melkprijs gaat deze herfst zijn sporen nalaten. Melkveehouders kiezen er nu toch echt sneller voor om vee voor de slacht weg te brengen. Dat gaat het aanbod duidelijk vergroten. Zeker omdat slachterijen die extra aantallen ook aankunnen. Daarbij komt dat er voorraden opgebouwd zien. Ook die zorgen voor extra aanbod.

Slachtkoeien noteren deze maand nog stabiele prijzen. Maar in september gaat de prijzen voorzichtig dalen. Alleen als de melkprijs gaat stijgen, gebeurt dit niet.

prognose:

gelijk, later iets goedkoper

Of registreer je om te kunnen reageren.