Home

Achtergrond 180 x bekeken

Skiënde kinderen moeten helm op in Oostenrijk

Het komende wintersportseizoen mogen kinderen uit veiligheidsoverwegingen alleen nog met een helm de skipiste op in Oostenrijk.

Daarover zijn de deelstaten in het alpenland het eens geworden. De regeling moet alleen nog in wetgeving worden omgezet, meldde het Oostenrijkse persbureau APA vandaag.

De maatregel geldt voor skiënde kinderen tot vijftien jaar. De ouders of andere betrokken volwassenen zijn ervoor verantwoordelijk dat de kinderen de helm dragen. Of en wat voor een straf bij overtreding wordt gegeven, is vooralsnog onbekend.

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk geldt overigens al een helmplicht. Ook in buurland Italië is dat het geval voor skiënde kinderen tot veertien jaar. De politie ziet er toe op de naleving van de wet en deelt boetes uit bij overtreding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.