Home

Achtergrond 153 x bekeken

Schoorl in ban van bosbrand

Ongeveer 550 inwoners van het dorp Schoorl (Noord-Holland) hebben vrijdagmiddag hun huizen moeten verlaten door een grote bosbrand. Omstreeks half tien 's avonds was het gevaar geweken, maar het sein brand meester kon nog niet worden gegeven. Bewoners kunnen vanwege de rook nog niet terugkeren naar hun huizen. De meesten hebben voor de zekerheid elders onderdak geregeld.

De brand ontstond vrijdagmiddag omstreeks een uur aanvankelijk als heidebrand, al snel ter grootte van een hectare. Later sloeg het vuur over naar het bos. De harde zuidwestenwind bemoeilijkte het blussen en zorgde bovendien voor veel rookontwikkeling. Er was sprake van drie brandhaarden. Op het hoogtepunt besloeg de brand 500 vierkante meter.


De vele brandweerkorpsen rukten met groot materieel uit. Ook werden twee helikopters ingezet om het vuur te blussen. De brandweer verwacht zaterdag nog de hele dag nodig te hebben om het vuur te doven. Het korps van Amsterdam zal daarbij helpen.


Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.